Nieuws uit de Regio

Open Bedrijven Route op industrieterreinen Deurne

[Advertorial] Een groot aantal Deurnese bedrijven openen zondag 25 februari hun deuren voor iedereen die benieuwd is naar wat er allemaal bedacht en gemaakt wordt in Deurne. Op deze dag die door de Gemeente Deurne en Parkmanagement wordt georganiseerd, kan iedereen van 11 tot 16 uur een kijkje nemen achter de schermen bij verschillende bedrijven in Deurne. De Open Bedrijven Route is bedoeld om de lokale economie een boost geven en richt zich met de slogan ‘make it happen’ vooral op de sectoren Agro & Food en de Slimme Maakindustrie.

Hoe ziet dat bedrijf waar je dagelijks langs komt er vanbinnen uit? Waarvoor rijdt de buurman elke ochtend zijn oprit af? Wat gebeurt er eigenlijk bij het bedrijf waar je altijd veel mensen over hoort praten? De Open Bedrijven Route is een unieke kans om te ontdekken hoe bepaalde producten gemaakt worden.

Maak kennis met de enthousiaste vakmensen achter de producten en de speciale machines waar zij dagelijks mee werken. Bij de deelnemende bedrijven worden leuke activiteiten, leerzame rondleidingen en inspirerende demonstraties gehouden voor jong en oud. Voor kinderen, jongeren en werkzoekenden is het ook de perfecte gelegenheid om zich te oriënteren op opleidings- en beroepsmogelijkheden.

Basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 kunnen bijvoorbeeld aan den lijve ervaren hoe leuk techniek is. Voor studenten is er de mogelijkheid op kennis te maken met verschillende functies op MBO-, HBO- en WO-niveau binnen de maakbedrijven in Deurne en werkzoekenden kunnen vacatures bij de bedrijven bekijken. Ook is er voor ondernemers en medewerkers van de diverse bedrijventerreinen de kans om op een laagdrempelige manier met elkaar kennis te maken en te netwerken.

De bedrijven waar je zondag 25 februari een kijkje kunt nemen zijn:

 • Grobeco Heftrucks
 • Atoom 13 – de aluminium fabriek
 • Pascal Ramen en Deuren
 • Via Engineering
 • Hoppenbrouwers Techniek
 • Jetstone
 • Sauce Company
 • Knapen Trailers/Knapen Service/Trailned
 • vd. Mortel Hekwerken en Poorten
 • Nordson
 • Movico
 • FHT Perslucht B.V.
 • Walker
 • Wivo
 • Secpro Security Products

Meer informatie vindt je op facebook.com/openbedrijvenroutedeurne

Foto: Ondernemers en organisatoren tijdens een voorbereidende bijeenkomst voor de Open Bedrijven Route, staand vlnr: Eric van Eersel, René van Oorschot, Martien Hikspoors, Marian van Bree, Joop Wijnands, Corinne de Wit, Bjorn Bots, Glenn Crooijmans, Marco Snijders, Mirjam van Asten, Maarten Voss, Hilde Verberne, Isabel Welling, Geert Cuijten, Karin van Vliet en Sjoerd Aldenzee. Vooraan, vlnr: Jolanda Staals, Dianne van Baars, Miranda van der Horst, Vera Arts, Wilma Voss en Bertus Keunen.

Lees meer

Marnix Schlosser en Helm Verhees te gast in Deurne Kiest

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart gaat DMG op radio en tv je helpen met stemmen. In de tweede uitzending van Deurne Kiest op woensdag 21 februari van 19 tot 20 uur worden Marnix Schlosser van de VVD en Helm Verhees van Deurne Nu ontvangen om hun partijprogramma toe te lichten.

De woensdag er op doen Nick Thijssen van de PvdA en Marinus Biemans van Doe! hetzelfde voor hun partijen en tot slot is op woensdag 7 maart Leo Cuijpers van het CDA te gast om zijn programma over te brengen aan de kiezer. Aansluitend volgt in die aflevering een samenvatting van de eerdere gasten. In de eerste uitzending van Deurne Kiest waren Frank van Tilburg van Transparant Deurne en Carly Arts van Progressief Akkoord/Groen Links te horen over hun standpunten en partijprogramma’s.

Op woensdagavond 14 maart kun je ook meeluisteren naar het live-debat tussen de verschillende lijsttrekkers in Liessel en op de verkiezingsavond zelf, woensdag 21 maart hoor je alle uitslagen en de reacties als eerste bij DMG en kun je de avond in het Cultuur Centrum Deurne live meebeleven via het Youtube-kanaal van DMG TV.

DMG Radio is te beluisteren op 106.2 FM en Ziggo kabel 94.4 FM, DMG TV is te bekijken via dmgdeurne.tv

Lees meer

Wat moet de politiek doen voor Zeilberg?

Die vraag staat centraal tijdens de politieke forumavond die Dorpsraad Zeilberg organiseert op dinsdag 27 februari om 19.30 uur in de Muziekmeule in Zeilberg. Thema van de avond is ‘leefbaarheid in Zeilberg’.

De Dorpsraad meldt: “Er is al jarenlang niet meer gebouwd in Zeilberg, waardoor jonge mensen bijna gedwongen worden om buiten Zeilberg een thuis op te gaan bouwen. Dat heeft consequenties voor de school, het verenigingsleven en het gemeenschapshuis. Maar denk ook eens aan onze veiligheid zo dicht bij het spoor waar dagelijks goederentreinen met gevaarlijke stoffen rijden. Zeilberg kent een groot buitengebied. Wat gebeurt er met de leegstaande/stoppende agrarische bedrijven? Zomaar wat onderwerpen die voorbij komen.

De gemeenteraad neemt belangrijke besluiten die enorm van invloed kunnen zijn op je directe woonomgeving. De gemeenteraadsleden worden door ons allemaal gekozen. Het is dan ook goed om je vooraf te informeren over hun standpunten zodat je een weloverwogen besluit kunt nemen op wie je gaat stemmen. Zeilbergers die nog niet weten op welke partij ze gaan stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 kunnen tijdens deze avond ook hun eigen vragen voorleggen aan de verschillende fracties.”

De presentatie van deze avond is in de deskundige handen van Peter van Dinther (oud-directeur basisschool Zeilberg) en heeft een informatief karakter. Uiteraard is de avond gratis toegankelijk en koffie en thee staat klaar.

Wilt u vooraf al vragen indienen? Dat kan via secretariaat@dorpsraadzeilberg.nl

Lees meer

Excursie natuuromvorming Mariapeel

Midden in de Peel ligt een voormalig landbouwperceel; in de volksmond ook wel ‘Het Land van Van Bommel’ genoemd. Op dit perceel krijgt de natuur weer de kans om tot ontwikkeling te komen.

Wil je weten wat er de afgelopen jaren bereikt is? Ga mee op excursie met de boswachter op zondag 25 februari. De start is tussen 10.00 en 11.30 uur. Trek stevig schoeisel aan, het terrein is ruig en mogelijk nat.

Verzamelpunt is het werkdepot aan de Kanaalweg in Griendtsveen. Kruising Lavendellaan/Kanaalweg, na 250 meter zandpad ligt het werkdepot aan de rechterzijde.

Aanmelden kan via email: mariapeel@staatsbosbeheer.nl.

Lees meer

Cabaret van René van Meurs in Cultuurcentrum

René van Meurs treedt vrijdag 23 februari aanstaande op in Cultuurcentrum Martien van Doorne met zijn programma “Ik beloof niks”. René heeft weer van alles meegemaakt waar hij graag over vertelt.

Het zou een avondje vol mooie verhalen, rake grappen en flink tempo kunnen worden, maar hij belooft niks. Eigenlijk was hij van plan om exact te doen wat je van een avondje cabaretteketet verwacht. Hoog tijd voor open vizier, oprechte verbazing en elkaar leren kennen.

Het programma begint 0m 20.15 uur

Fotob: Anne van Zantwijk

Lees meer

Politieactie tegen hennepteelt in regio

Politie, Openbaar Ministerie en de Belastingdienst zijn sinds vanmorgen vroeg bezig met een grootscheepse actie tegen de hennepteelt in Brabant. Daarbij zijn zes verdachten aangehouden in de leeftijd van 26 tot 51 jaar.

Ook in Liessel werd er binnengetreden en onderzoek gedaan in bedrijfspanden. Dat gebeurde op de Snoertsebaan en de Kleine Heitrak. De politie verwacht een groot deel van de dag nog bezig te zijn met het onderzoek.

 

Lees meer

Vruger waar alles bitter

Na een veldtocht in andere delen van Brabant staat het trio Toon Maas, Hans van Gorp en Piet Snijders weer eens in Peelland met de theatervoorstelling “Vruger waar alles bitter”. Vrijdag 23 februari treedt het trio vanaf 20.15 uur op in het Gerardushuis in Deurne-Walsberg. 

De drie jonge senioren uit Someren en Asten blijken met hun Brabants literair entertainment al veel mensen te hebben kunnen verrassen. Wie voor het ouderwetse Brabantse sentiment van “mik en boerenbont” komt, moet zich tijdens de voorstelling heroriënteren, want dat is niet het “vruger” van deze heren.

Maas, Van Gorp en Snijders zijn meer de kinderen van 1968. Hun “vruger”scheert over de velden van de flower-power, de protest-generatie en de roemruchte dagen van het OJC.  En ook daarop is het heel plezant terugkijken, zo blijkt.

Ook de vorm van dit theaterproject is verrassend.  “Vruger waar alles bitter” is geen  typetjescabaret, want de drie heren, die een paar jaar geleden de kar trokken bij “Mistero, Brabantse Volksopera” spelen vooral zichzelf.  Dit keer geen grootschalige voorstelling waar de rebellie vanaf spat, maar verfijnde bellettrie in een bescheiden setting.

“Vruger waar alles bitter”, Brabants literair entertainment met Toon Maas, Hans van Gorp en Piet Snijders, vrijdag 23 februari, 20.15 uur. Ontmoetingsplaats Gerardushuis, Parkstraat 2, Deurne. Kaarten à € 12,50 per mail te bestellen onder naam, adres én aantal kaarten via www.hansvangorp.nl en te koop aan de zaal.

Lees meer

Bouw CPO-project ’t Stijn start na de zomer

De omgevingsvergunning van het appartementencomplex op de hoek Stijn Streuvelslaan, Hogeweg en Molenstraat in Deurne is onherroepelijk en de bouw start na de zomer. Het complex telt vijftien appartementen, waarvan er inmiddels tien zijn verkocht. Naar verwachting kunnen de bewoners de appartementen in het najaar van 2019 betrekken.

Woonproject ‘t Stijn is een initiatief van een groep Deurnese 50+ers die zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen en op een prettige manier oud willen worden in een eigen levensloopbestendige woning.

 

 

Lees meer

Politie zoekt getuigen diefstal

Tussen donderdag 8 februari, omstreeks 22.30 uur, en vrijdag 9 februari ’s morgens werd uit de achtertuin van een woning aan de Anton van Duinkerkenstraat 1 te Deurne een generator weggenomen. De generator is geel van kleur, circa 2 meter lang en weegt tussen de 1.500 en 1.700 kilo.

Het vermoeden bestaat dat de daders bij de diefstal gebruik hebben gemaakt van een vrachtauto met kraan. Heeft U iets gezien of informatie over deze diefstal, neem dan contact op via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000.

Lees meer