Nieuws uit de Regio

Deurne met zonnepark De Vlaas op weg naar energieneutrale gemeente

Op vrijdag 16 november is in Deurne het zonnepark De Vlaas geopend. Met dit grootste postcoderoosproject van Nederland zet Deurne een flinke stap op weg naar een energieneutrale gemeente in 2050. In 2019 gaat de gemeente Deurne – samen met inwoners, bedrijven en organisaties – verder aan de slag om dit doel te bereiken.

Wethouder Marinus Biemans (duurzaamheid): “Ik feliciteer initiatiefnemer Energyport Peelland van harte met het bereiken van dit voor Deurne belangrijke resultaat. Ook spreek ik mijn waardering uit voor het vertrouwen dat de inwoners hebben getoond door mee te investeren in dit project en op die manier hun eigen duurzame energie op te wekken. Dankzij dit project gaat één op de 25 gezinnen in de gemeente Deurne in één klap over op duurzame energie.”

Duurzaamheidsambities
In het raadsprogramma 2018-2022 zijn stevige ambities opgenomen op het gebied van duurzaamheid. Met de vaststelling van de begroting 2019 door de gemeenteraad kan de gemeente aan de slag om deze ambities waar te maken. De gemeente gaat onder andere aan de slag met het verduurzamen van gemeentelijke gebouwen en verschillende projecten op het gebied van energie en duurzaamheid. Ook wil de gemeente inzicht en grip krijgen op de enorme transitie die op onze gemeenschap af komt. Daarbij is de insteek om iedereen actief mee te nemen maar ook verantwoordelijkheid te laten nemen. De gemeente gaat in gesprek met inwoners, bedrijven en organisaties om hen mee te nemen in de vraag ‘wie kan wat doen?’ om energieneutraal te worden. Verder blijft de gemeente samen optrekken met Energyport Peelland en natuur- en milieucentrum De Ossenbeemd.

Erfpacht en subsidie
Het zonnepark De Vlaas is gerealiseerd op een terrein van de gemeente Deurne. De gemeente heeft deze grond voor 30 jaar in erfpacht uitgegeven. Ook heeft zij een subsidie beschikbaar gesteld om het project mogelijk te maken. De plek waar de zonnepanelen liggen, was eerst een braakliggend terrein met een verontreinigde bodem. Nu het zonnepark er ligt, is het een gebied geworden met een belangrijke waarde voor de Deurnese gemeenschap.

Op de foto voormalig weervrouw Helga van de Leur, die de genodigden toespreekt in zalencentrum Van Bussel.

Lees meer

Ondernemerscafé over jonge ondernemers

Dinsdag 20 november zijn er twee jonge ondernemers te gast bij  Ondernemerscafé Deurne. Presentator Jan van den Heuvel en zijn medepresentator Niels Crooijmans  praten in café De Brouwer aan de Markt in Deurne van 21.00 tot 22.00 uur met Ruud Ghielen, freelance software-ontwikkelaar voor o.a. Philips en ASML, en David Jansen, oprichter en eigenaar van Fysio Jansen in Deurne.

Ruud richt zich op mobiele applicaties (apps) voor telefoons en tablets. David heeft zich gespecialiseerd in meerdere gebieden binnen de fysiotherapie en blijft zich graag ontwikkelen.

In deze 163ste aflevering van het Ondernemerscafé , die tot stand is gekomen in samenwerking met Jong Deurne, verzorgt Dennis van der Meijden het nieuwsblok, wordt er middels een videoblog weer een Deurnes bedrijf voorgesteld en Frans Fransen tekent voor het praatje aan de bar.

Ondernemerscafé Deurne (in de regel) iedere derde dinsdag van de maand in de periode september-juni. Inloop 20.30 uur, aanvang stipt om 21.00 uur eindtijd 22.00 uur, gratis entree. De avond in café De Brouwer aan de Markt in Deurne heeft een open karakter; ook niet-ondernemers zijn welkom. Een avond waar op informele wijze van gedachte gewisseld wordt over tal van zaken die ondernemend Deurne – van grote bedrijven tot de detailhandel – bezighoudt. Het verslag van de avonden is al de dag erna te lezen op de site van het ondernemerscafé. Daarop is ook meer en uitgebreide informatie over het ondernemerscafé te vinden.

Lees meer

Expositie Kaleidoscoop in oude postkantoor

Op 17  en 18 november is er weer een kunstexpositie te bezoeken in het Oude Postkantoor in Deurne. Kunstfotografie en  schilderkunst zijn deze keer het  hoofdonderwerp. Ook wordt een voorzichtig begin gemaakt met design. Deze expo is internationaal, er exposeren twee kunstenaressen uit Hongarije.

Walter Haenen exposeert met kunstfotografie. Zijn werken nemen je mee naar een donkere wereld, heden, verleden en toekomst ?? There is beauty in Darkness (www.eye-catchy.nl ).

Henriette Brezinski uit Budapest  exposeert met schilderijen.  Ze heeft al veel internationaal geëxposeerd. Schilderen is haar passie en haar schilderijen drukken gevoel, ambiance, geur en ervaring uit. En ze was actief, samen met Zsuzsa, in galerie “Kazi30”in Budapest.

Zsuzsa Mathé  is academisch geschoold en combineert graag stijlen. Ze combineert kleuren en composities om een boodschap uit te dragen. Dit resulteert in heel gevarieerd werk. Zsuzsa heeft internationaal geëxposeerd, haar werk zit ook in museumcollecties. Zij komt ook uit Budapest.   (https://www.zsuzsamathe.com/)

Sonja David uit Eindhoven haalt haar inspratie uit de natuur en muziek. Ze heeft een aantal cursussen gevolgd om de schildertechnieken onder de knie te krijgen. Ze werkt veel met aardekleuren, volgt haar gevoel. Ze werkt abstract en realistisch. Samen met Walter draagt ze haar liefde voor kunst graag uit.  (www.sarart.nl )

Alle kunstenaars zijn tijdens dit weekend aanwezig en vertellen graag over hun werk.

Walter Haenen heeft zich gevestigd in het oude postkantoor in Deurne. De ruimte wordt gebruikt als studio en atelier. Met veel ramen rondom, en veel lege muren kwam hij op het idee om daar ook te gaan exposeren. De expositieruimte is in huiselijke sfeer ingedeeld. Er zijn ongeveer 70 kunstwerken te zien. Er is zitgelegenheid, een drankje, hapje, en ruimte voor een prettig gesprek.

De expositie is geopend op 17 en 18 november, van 11 tot 17 uur. Het adres is Posthoek 2, in Deurne. Ingang bij parkeerterrein

Lees meer

Metro Deurne uitgeroepen tot ‘Populairste Club Zuid-Nederland’

Metro Deurne is dinsdagavond uitgeroepen tot ‘Populairste Club Zuid-Nederland’. De uitreiking van de Nightlife Awards vond plaats in Club Rodenborg in Beesd.

De Nightlife Awards zijn populariteitawards die sinds 2002 worden uitgereikt. Er zijn zowel regionale als nationale awards voor de populairste clubs, danscafés, feestcafés en shotjesbar. De ranking wordt bepaald op basis van Facebook-prestaties en het aantal behaalde stemmen van het uitgaanspubliek.

Naast Metro Deurne waren ook Club Fix Tilburg, Mondial Beek, Rouge Eindhoven en Time-Out Gemert genomineerd voor ‘Populairste Club Zuid-Nederland’. De afgelopen jaren ging Mondial uit Beek er met de prijs vandoor. The Ocean Deurne was genomineerd voor ‘Populairste Nightlifecafe Zuid Nederland’, maar viel buiten de prijzen.

Photo: bramvanoosterhout.nl

Lees meer

Verdachten doorgereden auto aangehouden

In Deurne is woensdagochtend een auto doorgereden na een ongeval. Het ongeluk gebeurde rond half negen op de Liesselseweg in Deurne. 

De bestuurder reed in een Audi A3 met een Pools kenteken en schade aan de voorkant. Er is een Burgernetmelding verstuurd. Een traumahelikopter werd direct opgeroepen, maar deze bleek al snel niet meer nodig te zijn.

UPDATE – woensdag 14 november, 11.51 uur 
De Audi A3 is dankzij oplettende Burgernet-deelnemers aangetroffen en de verdachten zijn aangehouden.

 

Lees meer

Woninginbraak Loon Liessel

Aan het Loon in Liessel heeft maandag 12 november tussen 8.30 en 13.30 uur een woninginbraak plaatsgevonden. Dat meldt brigadier Frank Janssen op Twitter.

Volgens de agent is de achterdeur vernield om in de woning te kunnen komen. Mensen die iets hebben gezien kunnen zich telefonisch melden bij de politie via 0900-8844.

Deze inhoud is geblokkeerd, accepteer cookies om de inhoud te bekijken.

Lees meer

Voorlichtingsavond Deurne Alert in Houtenhoek

De politie, gemeente Deurne en LEVgroep houden donderdag een voorlichtingsavond over Deurne Alert. De avond vindt plaats op de parkeerplaats bij de supermarkt in de Houtenhoek.

In de Buurttent worden tips en informatie gegeven om een inbraak te voorkomen. Buurtbewoners kunnen met elkaar en de wijkagent in gesprek gaan over de veiligheid in hun buurt. De voorlichtingsavond is van 19.00 tot 21.00 uur.

Lees meer

Intochten Sinterklaas in gemeente Deurne

Sinterklaas zet zaterdag voet op Nederlandse bodem in Zaanstad. Een overzicht van de bezoeken van de Goedheiligman aan onze gemeente.

Traditiegetrouw komt de Sint op zondagmiddag aan op de Markt in Deurne. De tocht van Sinterklaas in Deurne start bij het Dinghuis. Vanaf daar trekt hij samen met zijn pieten via de Kruisstraat en de Visser naar de Markt. Daar barst het kinderfeest vanaf 13.30 uur los. Burgemeester Mak heet samen met de Deurnese kinderen de Goedheiligman welkom.

Meteen door naar Zeilberg
Sint heeft zondag een druk programma, want om 14.15 uur start bij De Molen de intocht in Zeilberg. Rond 14.30 uur gaat de optocht onder begeleiding van Harmonie Excelsior naar Den Draai, waar het Sinterklaasfeest verder gaat. Kinderen uit Zeilberg krijgen de kans om hun talent op het gebied van bijvoorbeeld zang, goochelen of moppen vertellen aan Sint en zijn pieten te tonen.

Kerkdorpen verwelkomen Sint week later
Natuurlijk is het voor Sinterklaas onmogelijk om de hele gemeente in één dag te bezoeken. Daarom zijn de intochten in de gemeente Deurne verspreid over meerdere dagen. Fanfare Sint Willibrordus zorgt op zondag 25 november voor een muzikaal welkom van de Sint in Neerkant. De festiviteiten beginnen om 13.00 uur.

Helenaveen viert feest
Ook in Helenaveen wordt het feest op zondag 25 november gevierd. Sinterklaas treft de kinderen van het Peeldorp die zondagmiddag om 13.30 uur bij De Gouden Helm.

Optocht Liessel
De Goedheiligman doet op zondag 25 november ook Liessel aan. De kinderen van De Zonnebloem zorgen samen met het Sint Hubertusgilde en Harmonie Sint Cecilia voor een warm welkom. De optocht begint om 14.00 uur bij de basisschool en gaat langs de Wellenshof en ´t Hofke naar de Oude Molen, Molenweg, Overloop, terug op Molenweg, Hulsbos en via Kieboom naar de Mgr. Berkvensstraat. In De Kastanje is een programma voor alle Liesselse kinderen.

Vlierdense kinderen kunnen optreden voor Sinterklaas
Tot slot brengt Sinterklaas op 25 november een bezoek aan Vlierden. Kinderen hebben zich de afgelopen weken op kunnen geven om voor Sint en zijn pieten te zingen, dansen of een versje voor te lezen. De Vlierdense intocht vindt plaats bij Zaal Thijssen.

Werkzaamheden Vlierdense bossen

Bosgroep Zuid Nederland is in opdracht van de gemeente Deurne bezig met het uitdunnen van het bos in Vlierden. Bij een dunning verwijdert een oogstmachine zorgvuldig geselecteerde bomen, om andere bomen meer ruimte te geven. De bomen die omgezaagd worden zijn oranje gemarkeerd.

Het doel van de werkzaamheden is om inheemse en markante bomen meer ruimte te geven. Denk daarbij aan inlandse eiken, grove den en berk. Daarnaast komen er een paar open plekken in het bos waar kruiden en struiken kunnen groeien. Na de kap worden er op de open plekken ook jonge bomen geplant die nu nog niet in het bos voorkomen. Bijvoorbeeld linde, haagbeuk en beuk. Met de opbrengsten van het hout betaalt de gemeente de kosten van het bos- en natuurbeheer.

In de Vlierdense bossen hangt tijdens de uitvoeringsperiode informatie zodat bezoekers precies kunnen lezen wat er gebeurt en waarom.

Lees meer

35e DSD Zandboscross

De 35e DSD Zandboscross vindt op zondag 2 december plaats in Deurne. Het parcours is een schitterende ronde in het Zandbos, gelegen aan de Helmondsingel 42 te Deurne.

De Zandboscross is toegankelijk voor iedereen. In de ochtend wordt aangevangen met de recreantenloop. Vervolgens zal de korte en lange cross voor wedstrijdatleten plaatsvinden. In de middag staan de junioren en pupillen wedstrijden op het programma. Start en finish van alle afstanden is vooraan in het Zandbos.

Voorinschrijven is mogelijk via inschrijven.nl tot en met donderdag 29 november 2018. Na-inschrijving op de wedstrijddag kan vanaf 9.30 uur in het Zandbos. Hier kunnen ook de startnummers van de voorinschrijvingen te worden afgehaald. Het wedstrijdsecretariaat is vanaf 9.30 uur geopend.

Lees meer

Informatiemiddag voor inwoners gemeente Deurne met laag inkomen

Voor inwoners van de gemeente Deurne met een laag inkomen is er dinsdag 13 november van 15 tot 17 uur een informatiebijeenkomst in het Cratoscentrum aan de Rembrandt van Rijnstraat 5 in Deurne.

De gemeente geeft daar informatie over de Collectieve Aanvullende Verzekering en andere ondersteuning zoals de Individuele inkomenstoeslag waarbij je een jaarlijks bedrag krijgt om bijvoorbeeld een wasmachine of koelkast te kopen als deze stuk is. Of Gezinstoeslag voor gezinnen met kinderen, omdat zij meer noodzakelijke uitgaven hebben. Maar er zijn ook ondersteuningsmogelijkheden op het gebied van sport, korting op een bibliotheekpas en vergoeding voor ouderen vanaf 65 jaar en mensen die niet zelf hun maaltijden kunnen bereiden.

Op deze informatiekaart kun je precies zien welke ondersteuning vanuit de gemeente van toepassing is op jouw situatie. Aanmelden voor de informatiemiddag is niet nodig, je kunt dinsdag van 15 tot 17 uur terecht in het Cratoscentrum aan de Rembrandt van Rijnstraat 5 in Deurne.

Lees meer

Nieuwe prins van De Hellevègers is Davy van Loon

De 41ste prins van Carnavalsvereniging De Hellevègers werd zaterdagavond bekendgemaakt tijdens het buurtfeest van Buurtvereniging De Helleman. Davy van Loon werd uitgeroepen tot nieuwe prins van De Hellevègers tijdens deze avond in Ontmoetingscentrum De Wik.

Via de Facebookpagina van de Carnavalsvereniging laten prins Davy en zijn prinses Kaily weten: “Carnaval 2019 is los”. Davy en Kaily van Loon volgen als prinsenpaar, Stephan en Yvonne Huisseling op die vorig jaar met de scepter zwaaiden bij De Hellevègers.

Foto: Facebookpagina De Hellevègers

Lees meer

Deze website gebruikt cookies om u de beste ervaring te geven. Ga akkoord door op 'Accepteer cookies' te klikken.