Nieuws uit de Regio

Brand in woning in Deurne

De brandweer in Deurne moest donderdagmiddag uitrukken voor een woningbrand aan de Gevart van Doernestraat in de wijk Vlier Noord in Deurne. De brand was snel onder controle, het ging om een matras in een slaapkamer dat in brand was gevlogen. Hoe dit kon gebeuren is nog niet duidelijk.

De woning liep lichte rook- en roetschade op, de bewoonster raakte volgens de brandweer lichtgewond. Omdat ze mogelijk rook had ingeademd, werd ze voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer kon snel in actie komen doordat een oplettende voorbijganger het vuur in de woning zag en meteen de brandweer belde.

Foto’s Pim Verkoelen

Lees meer

Koninklijke Onderscheiding voor Wilfrie Vermeer

Wilfrie Vermeer heeft vrijdagochtend, uit handen van burgemeester Hilko Mak, een Koninklijke onderscheiding uitgereikt gekregen. Het betreft de titel ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’.

 Na ruim 23 jaar inzet neemt Wilfrie Vermeer afscheid van de vrijwillige brandweer. Hij kwam in 1994 in dienst en is vanaf dat moment actief geweest binnen de brandweerpost Deurne. Gedurende de eerste periode van zijn carrière is Wilfrie Vermeer opgeleid tot een volwaardig brandweerman. Vanaf 2005 vervulde hij de functie van bevelvoerder. Met zijn kennis, gedrevenheid, persoonlijkheid en vakmanschap heeft Wilfrie Vermeer jarenlang een belangrijke bijdrage geleverd aan de veiligheid in Deurne en omgeving.

Lees meer

Jaarlijkse boekenbeurs in de heemtuin van het Heemhuis

De jaarlijkse boekenbeurs van  heemkundekring H.N.Ouwerling zal op zondag 23 september van 14.00 uur tot 17.00 uur plaats vinden in de heemtuin van het Heemhuis aan de Stationsstraat 73 in Deurne. Bij slecht weer wordt deze verplaatst naar de 2e zondag van oktober. De Heemkundekring verkoopt er overtollige boeken en dubbele exemplaren, waaronder interessante uitgaven. De opbrengst is bestemd voor de kas van de heemkundekring. 

De tentoonstelling De Pelikaan en het ontstaan van de heemkundekring is te bezichtigen tijdens de openingsuren van het heemhuis tot 28 oktober 2018.

Verder zijn in de vernieuwde archeologische kelder te bezichtigen de vondsten van Deurnese bodem o.a. rondom het kasteel aan het Haageind, de Grote Bottel, Zeilberg en de zandwinning in Liessel.

Het Heemhuis beschikt over een bibliotheek en een documentatiecentrum. In de heemtuin is een beugelbaan aangelegd.

Het Heemhuis is iedere tweede en vierde zondag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur en iedere dinsdagavond geopend 19.00 tot 2100 uur. Iedere maandagmorgen is het Heemhuis open van 9.30 tot 11.30 uur. Hier kunt u terecht voor vragen of hulp bij stamboomonderzoek. Elke woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur de ontmoetingsplek voor iedereen die mee wil doen met het completer maken van Deurnese Historische Encyclopedie op het internet.

Tijdens de inloopuren is het mogelijk vragen en verzoeken om advies over het zoeken en schrijven in Deurne Wiki aan de aanwezige leden van de heemkundekring voor te leggen of historisch materiaal ter scanning aan te bieden.

Toegang is gratis.

Lees meer

Stichting ASTA start als 1e in Nederland uniek autisme-concept

Stichting ASTA (Allemaal Samen Toch Anders) start als 1e in Nederland met een nieuw concept voor zorg en woongelegenheid voor mensen met autisme. De stichting is een ouderinitiatief en wordt nu een zorgaanbieder. Samen met Bergopwaarts realiseerde zij enkele jaren geleden woonruimte voor jongeren, die nu inmiddels volwassen zijn en willen dit continueren.

Volgens de stichting en Wethouder Marnix Schlösser zal dit de toekomst zijn. De ervaring is dat vergelijkbare ouderinitiatieven stoppen als ouders afhaken of komen te overlijden en hun kinderen dan alsnog naar een zorginstelling moeten. Dat is wat Stichting ASTA wil voorkomen met de oprichting van de professionele organisatie die bestaat uit een bestuurder, een raad van toezicht en een bewonersraad. De ouders nemen plaats in de raad van toezicht maar die kunnen in de toekomst worden opgevolgd door broers of zussen van de bewoners of andere betrokkenen.

Onafhankelijk van ouders
ASTA (asta-deurne.nl) is in 2007 officieel een stichting geworden en is gestart met een woonvoorziening voor zelfstandig wonen met begeleiding in Deurne. Doel is dat jong-volwassenen zoveel als mogelijk onafhankelijk worden van hun ouders. De woning staat  midden in de maatschappij en biedt door deze situering mogelijkheden tot het vinden van aansluiting bij anderen en bij andere activiteiten in de directe woonomgeving.

De omvorming gaat op 1 januari 2019 in.

 

Lees meer

De Vette Bougie houdt oldtimer bromfietsbeurs met speciale loterij

De oldtimer bromfietsclub ‘De Vette Bougie’ houdt in haar jubileumjaar ook weer een oldtimer bromfietsbeurs met bromfietsshow. Deze beurs met show wordt voor de twintigste keer georganiseerd op zondag 23 september 2018 van 10.00 tot 15.00 uur en vindt plaats in de grote hal en buitenterrein van Natuurpoort De Peel aan  het Leegveld 8a te Deurne. Ook is er een grote loterij met als hoofdprijs een Yamaha FS1 bromfiets uit 1978.

Er zijn diverse bromfietsen te bezichtigen uit de jaren 50, 60 en 70 en er is een podium met een bijzondere show van een zeer mooie collectie oldtimer bromfietsen. Ook zijn er veel standhouders die oldtimer bromfietsen, onderdelen en accessoires te koop aanbieden.

Lees meer

In d’Ouwe Peel uitgeroepen tot Beste Hotel 2018

Tijdens de uitreiking van ‘De Eropuit in Eigen Land Prijs’ heeft Hotel Eetcafé In d’Ouwe Peel in Helenaveen afgelopen zaterdag de hoofdprijs gewonnen als Beste Hotel 2018. Een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door de toerisme-website eropuitineigenland.nl en het publiek kon door hun stem uit te brengen kiezen voor hun favoriet.

In d’Ouwe Peel was genomineerd in de categorieën ‘Beste Restaurant’ en ‘Beste Hotel’ en werd vijfde bij de restaurantverkiezing en eerste bij de hotelverkiezing. Sandra van Cauwenberghe, die samen met haar man Sylvian Koopmans eigenaar is van het etablissement vertelde: “We waren al aangenaam verrast door de nominaties. Toen we hier begonnen stelde het restaurant echt helemaal niets meer voor. We zijn nu drie jaar bezig In d’Ouwe Peel en langzaamaan zijn we de menukaart aan het ombuigen naar een echte restaurantkaart. Inmiddels hebben we dat heel goed op de rit en voeren we onder aanvoering van onze chef-kok een prachtige en gevarieerde restaurantwaardige kaart waar we erg trots op zijn! Daarom is deze prijs als waardering nu extra leuk!”

Als winnaar ontvangt Hotel Eetcafé In d’Ouwe Peel een trofee, een certificaat en een toppositie op de website eropuitineigenland.nl. Zelf de menukaart of de bedden van In d’Ouwe Peel eens uitproberen? Het Hotel Eetcafé ligt op de grens van Noord Brabant en Limburg in Helenaveen aan de Oude Peelstraat 2. Voor meer informatie kijk op de website van In d’Ouwe Peel of op hun Facebookpagina.

Foto: Facebook d’Ouwe Peel

Lees meer

Politie houdt woensdag grote controle op A67

De politie gaat op woensdag 19 september een grote controle doen op verschillende plekken langs de A67. Snelheid, maar ook vooral gebruik van de mobiele telefoon wordt gecontroleerd. Met deze actie vraagt de politie aandacht voor de verkeersveiligheid.

De estafettecontrole wordt in samenwerking met Rijkswaterstaat en de provincies Brabant en Limburg georganiseerd. Op 19 september is het EDWARD dag, dat staat voor European Day Without A Road Death.

Appen en bellen is afleidend
De politie heeft afgelopen jaar meer dan 1.000 bestuurders bekeurd op de A67, zo schrijft 1Limburg. Ongeveer 800 boetes hadden te maken met het gebruik van een telefoon achter het stuur. Daarom zal er tijdens de estafettecontrole vooral gelet worden op appen en niet handsfree bellen tijdens het rijden.
De controle past in de landelijke campagne over afleiding in het verkeer, die donderdag werd gelanceerd.

Aantal verkeersdoden neemt weer toe
Het aantal doden in het verkeer neemt, na een jarenlange daling, sinds 2016 weer toe. Het aantal ernstig gewonden in het verkeer stijgt al langer. Amerikaans onderzoek wijst uit dat de kans op een ongeluk flink stijgt door het gebruik van mobiele telefoons in het verkeer.
Na de grote politiecontrole op 19 september volgen nog twee politieacties, ook gericht op afleiding tijdens het rijden.

Lees meer

Provincie komt omwonenden Langstraat tegemoet

Er komt een nieuw ontwerp om de verkeersveiligheid op de Langstraat te verbeteren. Dit heeft de provincie Noord Brabant bekend gemaakt.

De wegen worden nu 5,5 meter breed en voorzien van asfalt. Om aan alle wensen tegemoet te komen heeft de provincie echter meer grond nodig. In totaal zou er vijf hectare moeten worden aangekocht. En daarvoor zal de provincie met zo’n 25 bewoners en andere partijen afspraken moeten maken.

Het aangepaste bestemmingsplan wordt op 18 december aan de Deurnese gemeenteraad voorgelegd.

Lees meer

Sportgala Deurne nu nomineren

Leef! Deurne en de gemeente Deurne organiseren op zaterdagavond 15 december 2018 een Sportgala in Deurne. Een spetterend evenement waar sporters en onmisbare vrijwilligers in het zonnetje worden gezet. Met allerlei vormen van entertainment tijdens de avond wordt het een geweldige beleving!

Er worden prijzen uitgereikt in vijf verschillende categorieën: talent van het jaar, individuele sportprestatie, sportprestatie ploeg/team, coach van het jaar en de sportwaarderingsprijs (een waardering voor mensen die actief betrokken zijn bij een sportclub). Nieuw is de prijs voor Coach van het jaar!

Nomineren

Inwoners van Deurne kunnen tot en met 31 oktober voor alle vijf de categorieën mensen aandragen. Dat kan via www.leefdeurne.nl > activiteiten > 2018 > Sportgala Deurne. De voorwaarden en spelregels staan ook op deze website.

Kampioenen
De kampioenen van het afgelopen jaar worden ook in het zonnetje gezet. U kunt de kampioenen ook online doorgeven.

Vakjury en publieksstemmen

Er is een onafhankelijke vakjury. De juryleden bepalen uit iedereen die is aangedragen wie er genomineerd worden. Daar kunnen alle inwoners van Deurne vervolgens weer op stemmen. Deze stemmen worden samengevoegd met de jurybeoordelingen en hier komt dan per categorie een winnaar uit. De winnaars worden tijdens het sportgala bekend gemaakt.

Meer informatie

Meer informatie over het Sportgala is te vinden op www.leefdeurne.nl.

Redacteuren gezocht voor nieuwsredactie DMG

Voor de versterking van de nieuwsredactie van de website dmgdeurne.nl zoeken we een aantal enthousiaste redacteuren. Vind jij het leuk en belangrijk om de inwoners van de Gemeente Deurne goed te informeren over het laatste nieuws in de regio? Dan zijn we op zoek naar jou!

Samen met een gedreven team van redacteuren en fotografen ga je aan de slag om artikelen te schrijven voor de website van DMG. Dit kan uiteenlopen van het bewerken van een ingezonden persbericht tot het actief zoeken en nabellen van een nieuwsonderwerp.

Wat vragen wij?

Ben jij nieuwsgierig en weet je wat er speelt in Deurne en omstreken en schrijf je foutloos Nederlands? En weet je ook nog hoe je het nieuws van DMG goed kunt neerzetten op social media? Dan willen we graag in contact komen met jou. Je kunt van thuis uit werken op dagen en tijden die jou uitkomen en zorgt ervoor dat wij altijd bovenop het lokale en regionale nieuws zitten.

Je schrijft berichten voor de website, checkt feiten en belt rond voor meer informatie, commentaar en mooie quotes. Daarnaast draag je onderwerpen aan die interessant zijn voor de radio-dj’s en stuur je fotografen of verslaggevers op pad om reportages te maken.

Profiel

  • Uitstekende beheersing Nederlandse taal
  • Affiniteit met lokale/regionale journalistiek
  • Ervaring met WordPress is een pre
  • Nieuwsgierig, doelbewust, objectief, kritisch, positief en een oog voor actualiteit

Wat bieden wij?

Je krijgt een uitdagende functie als vrijwilliger waarin je je creativiteit en schrijfkwaliteiten een podium kunt geven. Je kunt mede invulling geven aan het nieuwsaanbod van DMG en werkt in een enthousiast team met een professionele hoofdredacteur die je begeleidt en bijstaat in je werkzaamheden.

Spreekt deze functie je aan en voldoe je aan de eisen? Stuur dan je sollicitatie naar vacature@dmgdeurne.nl o.v.v. ‘Redacteur Nieuwsredactie’. Voor meer informatie over deze vrijwillige functie kun je contact opnemen met onze hoofdredacteur van DMG, Leon van der Elsen via leonvanderelsen@dmgdeurne.nl

Rechtbank doet uitspraak tegen bouwers van drugslab Vlierden

Begin 2016 werd in Vlierden in de nabijheid van een illegale kinderopvang een drugslab opgerold dat nagenoeg gereed was voor de productie van synthetische drugs. Volgens de Officier van Justitie een levensgevaarlijke situatie en daarom eiste zij twee weken geleden 30 maanden celstraf tegen de 41-jarige Bosschenaar die betrokken was bij de bouw van het drugslab. De straf die gisteren werd opgelegd is 18 maanden celstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk met twee jaar proeftijd.

Ook de vier mede-verdachten zijn gisteren veroordeeld tot een aantal maanden celstraf met een proeftijd van twee jaar. Volgens de rechtbank heeft het Openbaar Ministerie verzuimd de mannen binnen redelijke termijn na de aanhouding te laten vervolgen en dit heeft voor de mannen een positief effect gehad op het opleggen van de straffen en vallen daarom lager uit dan geëist.

Lees meer

Berry Toonen bij Gordon in Wonderland op RTL4

Elke zaterdagmiddag is hij te horen in het DMG-radioprogramma Middag Maatjes wanneer presentator Robin Senders met hem belt om de week door te nemen en vanavond is hij te zien in het nieuwe RTL4 tv-programma Gordon in Wonderland. Wie kent hem niet in de regio Deurne? Berry Toonen uit Liessel, bekend om zijn harde boeren, zijn eigenzinnige onderkomen en zijn enorme verzameling klokken.

Eind mei van dit jaar kwam Gordon met zijn filmploeg naar Liessel om met eigen ogen te zien hoe Berry leeft en natuurlijk om zijn luide oprispingen te horen. In deze tweede aflevering van Gordon in Wonderland gaat Gordon onder meer bij Berry Toonen op de koffie, krijgt hij een rondleiding door het huis van Berry en gaan ze een stukje rijden in de 45-kilometer-auto van Berry.

De aflevering met Berry Toonen is woensdagavond 12 september te zien bij RTL 4 om 20:30 uur. Gordon in Wonderland is een reportageserie waarin Gordon bijzondere Nederlanders ontmoet die totáál anders zijn of anders leven dan de grote massa. Naast het bezoek aan Berry, brengt Gordon ook een bezoekje aan een spookkasteel in Doorwerth en gaat hij op zoek naar geesten.

Berry kun je elke zaterdag horen op DMG Radio in het programma Middag Maatjes tussen 14 en 16 uur. DMG Radio kun je ontvangen in de regio Deurne via 106.2 FM, Ziggo 94.4 en online via dmgdeurne.nl of via Tunein.

 

Lees meer

Deze website gebruikt cookies om u de beste ervaring te geven. Ga akkoord door op 'Accepteer cookies' te klikken.