Nieuws uit de Regio

Fietser zonder licht aangereden

Een fietser is maandagavond gewond geraakt op de Vlierdenseweg in Deurne. De fietser reed aan de verkeerde kant van de weg zonder licht en kwam in botsing met een auto. 

De man is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Lees meer

Bijgebouw gesloten aan de Garst in Liessel

De politie heeft op 6 oktober 2017 in een bijgebouw aan de Garst in Liessel een illegale bedrijfsmatige hennepknipperij aangetroffen. Op grond van de Wet Damocles heeft de burgemeester van Deurne besloten om het bijgebouw te sluiten voor een periode van drie maanden. 

Aan de eigenaar van het bijgebouw is eerst een brief gestuurd waarin het voornemen tot sluiting werd aangekondigd. De eigenaar kreeg de mogelijkheid hierop een zienswijze (reactie) in te dienen, maar heeft daar geen gebruik van gemaakt. Hierop is de burgemeester overgegaan tot de daadwerkelijke sluiting.

Gebouw is gesloten en verzegeld

Het bijgebouw is op maandag 20 november gesloten en verzegeld en mag gedurende drie maanden door niemand gebruikt of betreden worden.

Wet Damocles

Volgens de Wet Damocles (artikel 13b van de Opiumwet) heeft de burgemeester de bevoegdheid om woningen, lokalen of erven waar verdovende middelen worden verkocht, verhandeld, verstrekt, afgeleverd of aanwezig zijn, tijdelijk te sluiten. De burgemeester past het Damoclesbeleid toe ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat en als middel tegen de ondermijnende criminaliteit in Brabant.

Lees meer

Deurne doet mee aan Openkerkendag Brabant

Zo’n 200 kerken in Brabant zijn komende zondag open tijdens de Brabantse Openkerkendag. De St. Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne en de St. Willibrorduskerk Vlierden doen mee.

Tussen 13.00 en 17.00 uur ben je van harte welkom. In De St. Willibrorduskerk a/d Markt brengt “Ars Musica Venray”, onder leiding van Jos Ardts een ode aan de schoonheid. Harry Bootsma bespeelt het monumentale Smitsorgel. In de St. Willibrorduskerk Vlierden is een kleine expositieruimte ingericht.

(foto: www.kerkfotografie.nl)

Lees meer

Herman in een bakje Geitenkwark in het cultuurcentrum in Deurne.

Herman in een bakje Geitenkwark is een ervaring die je leven verandert. Een podium gevuld met de eigenzinnige humor, samenzang en bedenksels van vier jongens, en, als belangrijkste van alles, met jouw fantasie.

Want wat wil je nou eigenlijk? Knoeien met precisie, sterven van vreugde, een hond onder het ijs of een speeltuin na de Apocalyps? Bij ons hoef je niet te kiezen, je krijgt het allemaal. De voorstelling is vrijdag 24 november aanstaande, en begint om 20.30 uur.

Lees meer

Andermans Veren Live! in het cultuurcentrum in Deurne.

Een muzikale trip langs de mooiste theaterliedjes van Nederland rond het thema ‘fout en stout’, want er mag zoveel niet. Roddelen, elkaar het leven zuur maken, vreemdgaan, teveel drinken en stelen; het mag niet, maar het heeft wel prachtige liedjes opgeleverd.

Andermans Veren Live! is een muzikaal cabaretgezelschap dat het Nederlandse theaterlied levend houdt. Zing mee met oude hits, lach om vergeten nummers en laat je verrassen door onbekende kleinkunst parels. Het programma begint op zaterdag 25 november aanstaande, om 20.30 uur.

Lees meer

Initiatiefgroep Willibrordus Terug start petitie

Cees van den Broek en Jochem Aarts vinden het huidige logo van de gemeente Deurne spuuglelijk en willen graag weer het oude logo van de Heilige Willibrordus en het familiewapen van de Van Doerne’s terug. Een logo om trots op te zijn, aldus Van den Broek en Aarts.

Er zijn 25 handtekeningen nodig om het nieuwe logo op het menu van de gemeenteraad te krijgen en die zijn er al, maar Van den Broek en Aarts willen veel meer handtekeningen zodat het initiatief echt gedragen wordt.

Mensen die dit burgerinitiatief ondersteunen kunnen de petitie ondertekenen op Willibrordusterug.petities.nl of via Facebook.com/willibrordusterug

Lees meer

De Sint is weer in Deurne

Sinterklaas is weer in het land. Zaterdag kwam hij aan met zijn boot in Dokkum en de volgende dag maakte hij al tijd om Deurne te komen bezoeken.

Onder prima weersomstandigheden arriveerde hij rond 14.40 uur op de Markt in Deurne, waar hij werd verwelkomd door burgemeester Hilko Mak en vele kinderen.

Lees meer

Ondernemerscafés in Deurne en Helenaveen

Komende dinsdag zijn er weer ondernemerscafés in Deurne en Helenaveen. Thema’s zijn de aansluiting van het onderwijs op het bedrijfsleven (Deurne) en fietsen (Helenaveen).

In Deurne begint het ondernemerscafé om 21.00 uur in Plein Vijf; in Helenaveen om 20.00 uur. Daar maakt de locatie van de Gouden Helm plaats voor café restaurant “In d’Ouwe Peel”.

Lees meer

Wandelen met de Wijkraad

In het kader van Deurne Koerst op Eigen Kracht worden wijken en kerkdorpen in de gemeente Deurne gevraagd mee te denken over het verminderen van de verlichting in het buitengebied, het verduurzamen van de openbare verlichting en het bijplaatsen op schoolfietsroutes. In de zoektocht naar vrijwilligers voor deze klus koos Wijkraad St Jozefparochie voor een originele aanpak.

Onder de naam “Wandelen met de Wijkraad” werden wijkbewoners uitgenodigd om, na instructie, gezamenlijk in het donker door hun wijk te wandelen en de verlichting grondig onder de loep te nemen. Aan deze oproep werd goed gehoor gegeven.  Twaalf enthousiaste vrijwilligers gingen vrijdagavond 17 november op pad. Met de plattegrond bij de hand werd elke lantaarnpaal bekeken en in goed onderling overleg beoordeeld.

Voorzitter Farley Zuidema: “Vele handen maken licht werk: dankzij deze vrijwilligers werd al in één avond een groot deel van de wijk bewandeld. We verwachten na nog  twee wandelavonden de verlichting van onze wijk volledig in kaart te hebben gebracht.”  Op 21 en 27 november wordt nogmaals gewandeld door de St Jozefparochie. Vertrek om 19.00 vanaf het Hofke van Marijke.

Lees meer

Sinterklaasintochten Deurne

Zodra sinterklaas zaterdag voet aan wal zet in Nederland zal hij heel wat bezoekjes gaan afleggen, zo ook in de gemeente Deurne.

Zondag zal de Sint om 13.30 uur vertrekken vanaf het Dinghuis aan het Haageind en gaat hij via Kruisstraat en Visser naar de Markt. In Zeilberg vertrekt de Sint om 14.30 uur vanaf de molen aan de Zeilbergsestraat naar CCC Den Draai. Ook aan Helenaveen brengt hij die dag een bezoek en zal om 13.30 uur worden afgehaald vanuit de Gouden Helm.

In Vlierden komt de Sint op zondag 26 november om bezoek. Hij vertrekt dan om 13.30 uur bij MFA ’t Huis richting het pleintje voor de kiosk. Ook zal hij dan om 14.00 uur een bezoek brengen aan Liessel in de Kastanje.

 

 

 

Huisvesting arbeidsmigranten op De Bikkels gaat niet door

De huisvesting van arbeidsmigranten op Bospark De Bikkels in Vlierden gaat niet door. Dat is afgelopen vrijdag door het college van burgemeester en wethouders per brief medegedeeld aan Roompot. 

Op woensdag 25 oktober heeft wethouder Marinus Biemans een overleg gevoerd met de directeur en een manager van Roompot. Roompot nodigde de wethouder uit voor een overleg om te praten over de toekomstplannen voor Bospark De Bikkels in Vlierden. In het overleg heeft Roompot aangegeven dat zij het plan hebben om het park uit de recreatieve verhuur te halen en voor 3 tot 5 jaar te gebruiken voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Daarna wil Roompot het park renoveren en weer in de recreatieve verhuur brengen.

Op vrijdag 17 november heeft het college van burgemeester en wethouders een brief gestuurd aan Roompot met daarin het antwoord op deze vraag. Het antwoord is als volgt: “Het college van burgemeester en wethouders gaat uit van de mogelijkheden die het geldende bestemmingsplan ‘Tweede herziening bestemmingsplan Buitengebied’ en het ‘Beleidskader huisvesting arbeidsmigranten 2015’ biedt. De huisvesting van arbeidsmigranten op een recreatiepark in het buitengebied voldoet hier niet aan. Het verzoek wordt om die reden niet mogelijk geacht.”

Lees meer

Extra goederentreinen door Deurne

Van zaterdag 18 tot en met zondag 26 november wordt er weer gewerkt aan de Betuweroute. Goederentreinen worden omgeleid over onder andere de Brabantroute, die door Deurne loopt.

Dit betekent dat er komende week extra goederentreinen door Deurne rijden.

Lees meer