Nieuws uit de Regio

Scouting Vlierden op kamp in Duizel

Scouting Sint Franciscus uit Vlierden heeft afgelopen zondag haar tenten in Duizel opgeslagen en het thema dit jaar is ‘Soldaten’. Zondag hebben de kinderen meteen een zogenaamde soldatentest moeten afleggen, waarbij de oudste scouts het meeste moesten afzien.

De 30 kinderen en 11 man leiding verblijven in primitieve tenten en hebben een hot-tub gebouwd van pallets, landbouwplastic en spanbanden en het water wordt verwarmd met een houtkachel, gemaakt van een olievat.

Het kookteam in het ‘legerkamp’ is druk met het verzorgen van de maaltijden en draaien hun handen niet om voor het bakken van zo’n 90 pannenkoeken.

Lees meer

650 vrachtwagens bij truckshow Liessel

Liefhebbers van trucks komen komend weekend aan hun trekken tijdens de 32ste editie van de Truckshow in Liessel.

Zo’n 650 truckers en bijrijders komen daarvoor op het evenemententerrein aan de Hazeldonkseweg in Liessel bijeen en zullen door publiek en een vakjury worden gekeurd. In diverse categorieën worden de prijzen verdeeld. Daarnaast is er volop vertier voor kinderen.

Welke vind jij de mooiste truck? Breng je stem uit op www.turftruckers.nl/publieksprijs en vul daar het kenteken in van je favoriete vrachtauto. De truckshow begint op zaterdag om 13.30 uur en op zondag vanaf 09.00 uur.

Lees meer

Acht maanden cel geëist tegen autoliefhebber uit Deurne

De officier van justitie eist acht maanden cel tegen een autoliefhebber uit Deurne. De man zou schuldig zijn aan heling, omdat hij in zijn garage werkte met gestolen onderdelen. Zijn advocaat vindt een werkstraf een betere optie.

De politie gaat in maart 2015 op aanraden van andere garagehouders langs bij de bewuste garage in Bakel van de man (41) uit Deurne. Bij de inval worden onderdelen aangetroffen die van gestolen auto’s blijken te zijn. De man was met een kennis in zee gegaan en had hem achteraf gezien niet moeten vertrouwen.

Inmiddels heeft hij een nieuwe autohandel opgezet, samen met zijn vriendin. Ondanks het verhaal van de man, eist de officier van justitie acht maanden cel. De advocaat van de verdachte vindt de straf te zwaar en vindt een werkstraf beter op zijn plaats.

Lees meer

Gezellige kunstmarkt

Vandaag was de Markt in het centrum van Deurne weer gevuld met leuke kraampjes en een podium. Vanuit de kraampjes werden allerlei kunstvormen aangeprezen. Op het podium speelde de “Gentleman’s Agreeband”, afgewisseld met het wagenspel door de Klotcomedianten.

Lees meer

Vlooienmarkt in Zeilberg

Carnavalsstichting De Pottenbakkers houdt zondag 3 september de jaarlijkse vlooienmarkt in de loods van Wiel Berkers aan de Griendtsveenseweg 24 in de Zeilberg. Aanvang 10.00 uur, einde 15.00 uur. 

Om 11.00 uur is er een verkoop bij opbod van de meest waardevolle producten. De trekking van de loterij is om 14.30 uur. De entree bedraagt € 1,50 (kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis).

Op zaterdag 2 september zullen leden van de carnavalsvereniging rond gaan om spullen op te halen; dit betreft het gebied van Zeilberg binnen de bebouwde kom. Ook hebben zij loten bij zich voor de loterij. De Pottenbakkers adviseren om geen spullen aan de weg te zetten.

 

 

Lees meer

Supporters ZSV verkennen veld Buitenpost

Inwoners van het Friese dorpje Buitenpost keken afgelopen zondagmiddag vreemd op toen een groepje geel-zwart geklede jongelui met vlaggen door hun straat liep.

Het waren supporters van ZSV die tijdens hun vakantietrip een kijkje namen op sportpark De Swadde in Buitenpost. ZSV speelt daar zaterdag 19 augustus de eerste kwalificatiewedstrijd voor de KNVB-Beker tegen VV Buitenpost.

 

De ZSV-supporters werden warm onthaald op het sportpark waar zij het veld op mochten om foto’s te maken. Ook hebben zij VV Buitenpost voorbereid op het grote aantal supporters dat zaterdag met de selectie meereist om de wedstrijd bij te wonen.

Het duel voor de KNVB Beker begint om 14.30 uur. De entree is 5 euro, jeugd tot en met 16 jaar heeft vrij toegang.

 

Lees meer

Auto rijdt tegen huis in Deurne

Een vrouw die een bezoek wilde brengen aan de dokterspost is in de Florence Nightingalestraat in Deurne vanmorgen rond kwart over elf tegen de voorgevel van een huis gereden. Door nog onbekende oorzaak is de vrouw achteruit door de voortuin gereden en tegen de gevel van een woonhuis gebotst.

De vrouw is bij de dokterspost onderzocht en ook in de aanwezige ambulance nagekeken. Ze is doorverwezen naar het ziekenhuis.

De bewoners van het beschadigde huis mogen hun woning voorlopig niet in tot dat er onderzoek is gedaan en vast staat dat er geen instortingsgevaar is. Door de botsing zijn er een aantal scheuren in de voorgevel ontstaan.

Foto’s: Martien van Dam

Lees meer

Gebouw Elkerliek Ziekenhuis Deurne verouderd

De huidige locatie van het Elkerliek Ziekenhuis aan de Dunantweg in Deurne stamt uit 1969 en is verouderd. Voor de vestiging in Deurne is het ziekenhuis op zoek naar een alternatieve locatie. Volgens een woordvoerder van het Elkerliek Ziekenhuis is het zeker dat het ziekenhuis in de gemeente blijft.

De nieuwe locatie moet in elk geval beschikken over voldoende parkeervoorzieningen en de verschillende poliklinieken moeten er een plek kunnen krijgen. Op dit moment worden er gesprekken gevoerd met mogelijke andere partijen zoals zorginstellingen. Doel daarvan is dat de mensen die in de gemeente Deurne gebruik maken van zorg daar voordeel bij hebben. De verwachting is dat de toekomstplannen volgend jaar gepresenteerd worden.

Het voormalig St. Willibrordusziekenhuis in Deurne is in 1986 gefuseerd met het St. Lambertusziekenhuis in Helmond en kreeg de naam Streekziekenhuis Helmond-Deurne. Omdat deze naam meer als een omschrijving werd aangevoeld dan een echte naam, werd er in 1989 een prijsvraag uitgeschreven. De keuze viel op Elkerliek Ziekenhuis dat sinds 1990 de naam is.

In januari 1994 werd het ziekenhuis gemoderniseerd door de hoofdingang te verplaatsen van de noord- naar de zuidzijde zodat er meer parkeerplaatsen kon worden aangelegd. Drie Deurnese huisartsen hebben sinds 1997 hun praktijkruimten onder de naam de Poort in het ziekenhuis.

Lees meer

Line-up FriDMG-live 2017 bekend

Trip To Dover, Erwin van de Weijer, GoodSouls en SOME DAY staan op FriDMG-live 2017. Op vrijdag 20 oktober treedt in de grote zaal van Cultuurcentrum Martien van Doorne het beste lokale muzikale talent van Deurne en omgeving op. Het evenement bestaat uit een avondvullende mix van singer-songwriters en bands.

Trip To Dover

Trip To Dover is een alternatief indie electro duo. Hun single Boy werd door de luisteraars van DMG radio gekozen als beste track van 2016. Vorig jaar speelde Trip To Dover FriDMG-live helemaal plat. Dit jaar zijn Olga en Johannes terug met een exclusief akoestisch optreden. Dat belooft heel bijzonder te worden!

Erwin van de Weijer

Erwin is een jonge en getalenteerde singer-songwriter. Na verschillende optredens bij opTIMaal, werd hij opgepikt door onder andere Muziekcafé TamTam en hij stond in april nog in het voorprogramma van The Royal Music Night op een bomvolle Markt in Deurne. Erwin weet iedereen te raken met zijn eigen werk en covers.

GoodSouls

GoodSouls is een indie-rockband met covers van onder meer Saybia en Starsailor. Frontman Sander Voets is zeker geen onbekende. Hij speelde in 2013 op de eerste editie van FriDMG-live. We zijn als organisatie dan ook heel blij dat Sander er samen met zijn nieuwe bandmaten Martijn, Joris en Peter bij is op 20 oktober!

SOME DAY

SOME DAY is een pop/rock band. Hun single Saviour schopte het tot plek 7 in de iTunes Rock Charts NL. De debuut EP van deze jonge gasten staat vol met nog veel meer toffe tracks. Ook live maken Jeroen, Simon, Brian, Casper en Sen er een muzikaal feestje van.

Vierde keer
DMG houdt dit jaar voor de vierde keer FriDMG-live. Tijdens FriDMG-live 2017 krijgt lokaal muzikaal talent, dat eerder al eens in opTIMaal op DMG radio te gast was, de mogelijkheid om op een groot podium op te treden. De presentatie van het evenement is in handen van DMG-DJ Tim van der Weerden.

Zet jezelf hier alvast op aanwezig.

De zaal is open vanaf 20.00 uur en de toegang is gratis. Het evenement begint om 20.30 uur en is op 20 oktober ook live te volgen via DMG radio op dmgdeurne.nl of via 106.2 FM.

Succes
De eerste editie van FriDMG-live vond in 2013 in de Foyer van het Cultuurcentrum plaats. Na deze succesvolle eerste keer, koos de organisatie ervoor om het evenement te verhuizen naar de grote zaal. Ook de vierde editie vindt daar plaats.

Lees meer

Leef sportief 2017

In samenwerking met Sport- en Cultuurimpuls organiseert de gemeente Deurne het project “Leef sportief en creatief Deurne 2017”.  Alle kinderen van de Deurnese basisscholen krijgen daardoor de gelegenheid om kennis te maken met meer dan 50 Deurnese verenigingen. Via de website leefdeurne kunnen kinderen zich vanaf 4 september a.s. inschrijven voor diverse leuke en gevarieerde sport- en cultuuractiviteiten.

Lees meer

Deurnese Aniek Nouwen met Oranje vrouwen O19 in halve finale EK tegen Spanje

Aniek Nouwen uit Deurne speelt met de Oranje vrouwen O19 tegen Spanje in de halve finale van het EK in Noord-Ierland. Nouwen speelde de volledige drie groepswedstrijden. Ze maakte daarin drie goals.

Het team van bondscoach Jessica Torny won in de groepsfase van Engeland (2-0) en Frankrijk (0-2). De laatste groepswedstrijd tegen Italië eindigde in een gelijkspel (3-3). Nouwen scoorde tegen Italië een eigen doelpunt, maar zette dit later in de wedstrijd zelf recht door een penalty binnen te schieten.

Doordat de Oranje vrouwen O19 in de halve finale staan, plaatsten ze zich automatisch ook voor het WK O20 in 2018 in Frankrijk. De halve finale tegen Spanje is donderdag 17 augustus om 16.00 uur.

Lees meer

Open lucht filmvertoning Helenaveen

In het kader van “Ode aan de Peel” wordt komende zondag, 20 augustus a.s., op het kerkveldje van Helenaveen een film vertoond van Wiel Lensen, met muziek van Arno Adams. De film begint om 20.00 uur en zal tot 23.00 uur duren. Entree is € 12,50. Er zijn 250 zitplaatsen. Mensen die gereserveerd hebben kunnen tot een kwartier voor de aanvang hun kaarten ophalen en betalen aan de kassa. Meer informatie vind je op odeaandepeel.nl.

Lees meer