Deurne
zaterdag 20 april 2024
HomeTV SportDEURNE – AWC 2-1

DEURNE – AWC 2-1

Met een nipte 2-1 zege wist Deurne de eerste drie punten van dit seizoen te pakken. Het team van Ronnie Couwenberg maakte de meeste aanspraak op de overwinning, maar erg overtuigend oogde zijn equipe niet. René Brouwers en Harm van der Steen zorgden, in de tweede helft, voor de Deurnese productie, Ato Cardna bracht de gasten in de 18de minuut op voorsprong.

Op het oog leek AWC een te kloppen tegenstander. De debutant in de hoofdklasse ging wat schuchter van start en het was Brouwers die in de 11de minuut een nauwelijks te missen mogelijkheid aangereikt kreeg op een presenteerblaadje. Hij controleerde de bal goed en hoefde alleen nog maar vanaf een meter of tien af te drukken, maar hij mikte te hoog en hielp daarmee een 100% kans om zeep. Het bracht AWC, onbedoeld, in de wedstrijd en toen na onnodig balverlies op het Deurnese middenveld uiteindelijk leidde tot een corner was het Cardna die uit de doorgekopte hoekschop en in een mêlee van spelers de gasten in de 18de minuut op voorsprong bracht.

Deurne ging op zoek naar de gelijkmaker, maar een goede inzet Kuipers op aangeven van Vos werd door doelman Verharen knap gestopt. Even later was het Kuipers die Van der Steen in stelling bracht, maar het schot van de spits vanaf de rand van de zestien bracht de doelman nauwelijks in problemen. Dat was, zeven minuten voor rust, het laatste wapenfeit in de eerste helft.

Deurne ging in de tweede helft ongewijzigd van start en Van der Steen kreeg gelijk een kans op aangeven van Vos. Vos was het ook die in de 57ste minuut Brouwers in stelling bracht vanaf de achterlijn, maar de aanvaller leek zijn dag (nog) niet te hebben. Ook Kuipers was kort daarna niet succesvol: vanaf de zestienmeterlijn mikte hij net naast op aangeven van Brouwers. Een doelpunt hing in de lucht en in de 67ste minuut brak Brouwers de ban; na een listig steekballetje van Van der Steen kon hij Verharen met een mooie schuiver passeren: 1-1, de verdiende gelijkmaker. Deurne rook zijn kansen en bleef druk houden, Versleeuwen miste nog in de 69ste minuut een kans, maar uiteindelijk kom Van der Steen, drie minuten later, de 2-1 binnenwerken. Weer een goede aanval van Deurne stond aan de basis van de winnende treffer. Brouwers stuitte eerst nog op Van Haren, maar uiteindelijk belandde de bal bij Van der Steen die met een tip in de winnende treffer op het scorebord bracht.

AWC was niet meer bij machte het tij te keren en Deurne bleef vrij eenvoudig overeind, waardoor het eindelijk drie punten heeft. Doordat Schijndel met 4-1 van De Valk won zakken de blauwwitten toch een plaats op de ranglijst en is ook komende zondag winst in en op Dongen een absolute voorwaarde om wat meer lucht te krijgen.

Opstelling Deurne: Van Crooy, Verbeek, Van den Broek, Respen, Burhenne, Kuipers (93’ Louwers), Groen, Versleeuwen, Brouwers, Vos (60’ Van Lierop, 90’ Tulmans), Van der Steen.

Scoreverloop: 18’ 0-1 Ato Cardna, 67’ 1-1 René Brouwers, 72’ 2-1 Harm van der Steen.