HomeTV SportDongen – Deurne 4-2

Dongen – Deurne 4-2

LOgo-SV-Deurne

DONGEN – Na de winst vorige week tegen AWC zou Deurne tegen Dongen moeten proberen aansluiting te vinden bij de middenmoot.

Maar toen het al na twee minuten 2-0 stond voor de gastheren leek deze doelstelling al niet meer haalbaar. Deurne herpakte zich, maar Dongen kwam niet noemenswaardig in gevaar en wist in de tweede helft nog tweemaal te scoren. Voor Deurne verguldden Erwin van den Broek en Stan Versleeuwen de pil.

De echo van het eerste fluitsignaal was nauwelijks weggestorven of de 1-0 lag al achter Van Crooy. Koenen verzilverde de eerste aanval van de middag. Tot overmaat van ramp was het amper een minuut later wéér raak; ditmaal was Sander de Bont die de Deurnese goalie in de rebound wist te passeren. Dat was even slikken voor de gasten die het deze middag moesten stellen zonder aanvoerder Verbeek (geblesseerd) en middenvelder Joosten (geschorst) . Ondank de snelle achterstand wist Deurne toch de eerste helft genoeg vaart te geven en was het als kijkspel zeker geen onaardige wedstrijd. Deurne kwam eenmaal dichtbij de aansluitingstreffer, maar gelegenheidsaanvoerder Van der Steen miste op een haar na het Dongense doel op aangeven van Brouwers.

De tweede helft lag het tempo niet zo hoog als in de eerste en toen Dongen vier minuten na rust via linksback Paul van Zon de 3-0 op prachtige wijze liet aantekenen leken het over en uit voor de gasten. In de rust was verdediger Job Steeghs vervangen door spits Roy Tulmans en deze gaf, twee minuten na de 3-0 knap voor op Brouwers die van dichtbij maar net over kopte. Het spel golfde danig over en weer, Dongen kon op zijn kansjes wachten en kwam bijna op 4-0 toen de boomlange De Bont bijna zijn tweede binnenwerkte, maar in de paal een serieuze tegenstander had. Een verrassend schot van Tulmans luidde bijna de 3-1 in, maar de rebound van Van der Steen was in buitenspelpositie en ook niet raak. Een minuut later kopte Groen uit een vrije trap van Kuipers van dichtbij slechts een paar centimeter te hoog. Maar 10 minuten voor het einde was er dan eindelijk een Deurnese treffer; een corner van Groen werd in eerste instantie nog afgeslagen, maar Van den Broek die zijn achterhoede had verlaten stond op de juiste plek en werkte de 3-1 binnen. De Deurnese vreugde was echter van korte duur, want nadat van Crooy met twee formidabele reddingen zijn doel had weten zuiver te houden was het uit een corner aanvoerder Revi Rosalia die op de doellijn de bal eenvoudig binnen kon werken. Deurne boog het hoofd nog niet, Van Crooy voorkwam nog de 5-1 en toen de Dongense sluitpost een directe vrije trap maar ternauwernood over zijn doel wist te tikken was het uit de daarop volgende corner Versleeuwen die op de juiste plek stond en de 4-2 aan liet tekenen. In de slotminuut was Versleeuwen ook nog dicht bij de 4-3, maar dat geluk was de middenvelder niet gegund in een wedstrijd die voor Deurne rampzalig begon, maar waarin met duidelijk meer beleving werd gespeeld dan vorige week. Deurne en Dongen komen hiermee, kijkend naar de negen onderlinge  ontmoetingen, op ieder drie gelijke spelen, drie winst- en drie verliespartijen en een doelsaldo van 12 tegen 12.

De schade blijft voor Deurne, ondanks deze nederlaag,  beperkt omdat de onderste vijf ploegen nog steeds dicht bij elkaar staan. Volgende week ontvangt Deurne Groene Ster op sportpark De Kranenmortel.