HomeTV SportSV Deurne - VV Gestel

SV Deurne – VV Gestel

Deurne komend seizoen eersteklasser

Superieur Gestel troeft Deurne op alle fronten af

DEURNE – Maar liefst negen doelpunten werden er gescoord in het spectaculaire beslissingsduel om een plek in de hoofdklasse. Het publiek was de grote winnaar en Deurne kan zich opmaken voor de eerste klasse. Voor Deurne scoorden Harm van der Steen, Roy Tulmans en aanvoerder Wim Verbeek, maar dit was niet genoeg voor een sterk Gestel dat de 2-3 thuisnederlaag van vorige week te niet deed met eclatante 3-6.

Na een eerste plaagstoot van Gestel was het in de eerste minuut ook Deurne dat uit een knappe combinatie bijna de 1-0 binnen had liggen, maar Jan Kuipers stuitte op de 46-jarige sluitpost van de bezoekers. Drie minuten later was het toch raak voor Deurne: Harm van der Steen kopte fraai binnen op aangeven van Groen. In deze fase van de wedstrijd ging het spel snel op en neer en twee minuten later volleerde Tulmans voor de 2-0, maar Van Veen pareerde knap. Een makkelijk gegeven vrije trap op de rand van de zestien betekende de gelijkmaker: Erik van Adelberg knalde op de jongste man (17) van het veld, doelman Frank Derks. Derks kon het schot weliswaar keren, maar de beste man van de eerste helft, Carsley Mathilda, prikte de 1-1 alsnog binnen. Tonnie Nelemans miste in de 12de minuut een kans en Mathilde trapte na een imposante actie vanaf de punt van de zestien tegen de onderkant van de lat. Deurne ontsnapte en tankte moed. Het zwakke punt van Gestel is de verdediging en Tulmans bewees dit in de 17de minuut door uiterst precies af te drukken vanaf de rand van de zestien: 2-1. Gestel domineerde en stichtte veel gevaar, elke aanval had een enorme dreiging en Deurne was gedwongen om in de verdediging te kruipen. In de 31ste minuut kon Mathilda de stand weer gelijk trekken na een prima aanval rondde hij keurig af. Het kon in deze fase nog alle kanten op, maar tekenend was het dat in de allerlaatste minuut voor de thee Gestel op voorsprong kwam: weer Mathilda was erbij betrokken, zijn voorzet werd door aanvoerder Bas Bartels onberispelijk binnen gekopt.

2-3 en nog steeds hield Deurne zicht op de hoofdklasse. Maar deze hoop kwam ernstig onder druk te staan toen de ongelooflijk snelle Levi Ikele na een imposante rush langs de lijn alleen op Derks af ging. Derks wierp zich goed voor de bal, maar Ikele wist de bal opnieuw te bemachtigen en maakte 2-4. Twee minuten later was het weer 3-4: Wim Verbeek kopte een corner knap voorbij Van Veen. Maar twee minuten later was de marge alweer twee doelpunten; Stan Respen passeerde op onfortuinlijke wijze zijn eigen doelman: 3-5. Deurne bleef het proberen, maar gaandeweg sloop het vertrouwen weg, Gestel was ongenaakbaar, had altijd een mannetje of twee vrij staan en bleef het spel domineren. In de 70ste minuut was er een extra onderbreking omdat assistent scheidsrechter Geurts geblesseerd af moest haken, zijn positie werd na ruim een kwartier ingenomen door de heer Fleerakkers.

Na de hervatting probeerde Deurne het nog wel, maar het beste was eraf. Ronald Joosten sloot 13 minuten voor tijd zijn imposante carrière als selectiespeler af en werd vervangen door Jeroen Derks. Deurne ontsnapte kort daar nog aan de 3-6 door knap optreden van Respen, maar uiteindelijk was het Ikele die een paar minuten voor tijd de 3-6 achter Derks werkte en de Deurnese degradatie onvermijdelijk maakte. Over en uit voor Deurne dat zijn meerdere moest erkennen in Gestel dat een geweldige partij speelde en alle aansprak op de overwinning maakte. Zuur voor Deurne, maar volgende seizoen zullen de blauw-witten acteren in de eerste klasse. Of zij daar dan buurman ZSV zullen treffen is nog maar de vraag, omdat het best mogelijk is dat beide teams in een andere eerste klasse worden ingedeeld.

Opstelling Deurne: Derks, Verbeek, Van de Besselaar, Veeneman (83’ Sonnemans), Respen, Joosten (77’ Jeroen Derks), Kuipers, Groen, Van der Steen, Vos (’68 Van der Werf), Tulmans.

Scoreverloop: 4’ Harm van der Steen 1-0, 9’ Carsley Mathilda 1-1, 17’ Roy Tulmans 2-1, 31’ Carsley Mathilda 2-2, 45’ Bas Bartels 2-3, 49’ Levi Ikele 2-4, 51’ Wim Verbeek 3-4, 53’ Stan Respen (e.d), 87’ Levi Ikele.