vrijdag 29 maart 2024
Home- DeurneZSV doet prima zaken bij Volharding

ZSV doet prima zaken bij Volharding

door: Martien van Rijt

Al in de vierde minuut kon ZSV op voorsprong komen. Maarten Kuunders dreigde door het midden door te breken en kon alleen gestopt worden door aan het shirt te gaan hangen. Op de rand van de zestien kreeg Rick Wiersema daarom een vrije trap te nemen. Zijn schot was hard en viel in de rechterbenedenhoek binnen. De doelman toucheerde de bal nog, maar stoppen lukte niet: 0-1.
ZSV leunde terug en liet de tegenstander wat komen. Zelf probeerde het met uitvallen gevaarlijk te worden. In de 21e minuut werd Dirk Verlijsdonk aangespeeld en hij stak de bal in een tijd door naar zijn broer Ron. Diens inzet was gevaarlijk en kon ternauwernood tot hoekschop worden verwerkt. Verlijsdonk raakte bij deze actie geblesseerd en moest enkele minuten later vervangen worden door Redouan. Daarvoor kopte Kevin van den Broek uit de hoekschop nog nipt voorlangs.
In de 26e minuut leek ZSV het geluk aan de zijde te hebben. In een duel binnen het strafschopgebied kreeg doelman Thijs een vrije trap mee, waar het er toch alle schijn van had dat juist hij de aanvaller omver sprong. Dit was niet de eerste discutabele beslissing van de scheidsrechter en vooral de spelers van de thuisploeg hadden het daar moeilijk mee. Toch was er geel voor Niek van den Berg na een overtreding die hij maakte nadat Maarten Kuunders straffeloos onder de mat werd geschoffeld. Vooral hij werd gezocht met overtredingen, die vaak een kaart waard waren.
In de 42e minuut werd Maarten Kuunders op weg naar het doel, binnen de zestien omver gegooid. Ook hier was de beslissing van de scheidsrechter hoogst merkwaardig; hij wuifde de overtreding weg!
ZSV haalde met de 0-1 voorsprong de rust en coach Demin kon tevreden zijn met de geconcentreerde manier van voetballen.

Na rust was het direct raak voor de bezoekers. Een vrije trap vanaf links werd in het strafschopgebied met de arm gespeeld en tot afgrijzen van al wat Volharding een warm hart toedroeg, wees de scheidsrechter naar de stip. Rick Wiersema pakte met graagte het cadeautje uit: 0-2.
Tegen het uur spelen waren er verschillende prima mogelijkheden voor ZSV in een aanval. Uiteindelijk werkte Thijs Meulendijks binnen, maar hij stond in buitenspelpositie. Mathieu van de Mortel moest geblesseerd het veld verlaten en voor hem kwam Marco Manders. Die wisselde van positie met Niek van de Berg, zodat Manders op zijn ‘eigen’ plek kwam te staan.
Volharding ging steeds steviger spelen en het aantal overtredingen stapelde zich op. Dat kwam middenvelder Jeroen Schepens van de thuisploeg in de 61e minuut op een tweede gele, dus rode, kaart te staan. Daarmee leek het pleit voor Volharding wel beslecht. Maar een misrekening van verdediger Kevin van de Broek, bood tegenstander Rick Thissen de mogelijkheid om de 1-2 binnen te werken. Twee minuten later leek het voor ZSV helemaal mis te lopen, toen heel Vierlingsbeek moord en brand schreeuwde. Men wilde een penalty vanwege een overtreding van Leon Thijs. Daar was geen sprake van; de doelman had keurig beide handen op de bal.
In de 72e minuut maakte Redouan aan alle twijfels een einde. Hij kapte zijn tegenstander op links uit en knalde de bal tegen de touwen: 1-3.
Volharding probeerde nog wel, maar de krachten vloeiden weg. Na een mooie kopkans voor Maarten Kuunders, was het Thijs Meulendijks die, na prima voorbereidend werk van Redouan, beheerst afrondde: 1-4.

ZSV is na deze overwinning opgeschoven naar de vierde plek op de ranglijst. Volgende week zaterdag is er het duel in en tegen Venray.