zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneZSV laat SV Susteren makkelijk met punten achter

ZSV laat SV Susteren makkelijk met punten achter

door: Martien van Rijt

Het leek een makkie te worden voor de spelers van coach Ger Demin. Het eerste kwartier was ZSV met overtuiging de bovenliggende ploeg. Het was eigenlijk eenrichtingsverkeer. In de 7e minuut leidde dat tot de eerste mogelijkheid voor de gasten. Rick Wiersema legde uit een vrije trap de bal loepzuiver op het hoofd van Redouan, maar diens kopbal spatte uiteen op de lat. Tien minuten later kwam er een kentering in de wedstrijd na een overtreding van doelman Leon Thijs. Buiten het strafschopgebied kwam hij net te laat en speelde bij een snelle uitval de tegenstander in plaats van de bal. Waar menigeen een rode prent verwachtte, hield de scheidsrechter het bij geel. Tot woede vooral van de coach van de thuisploeg die op allerlei manieren, maar vooral schreeuwend, duidelijk maakte dat hij het heel anders had gezien. Die woede-uitbarsting had vooral effect op zijn spelers, want de mouwen werden ondanks de kou eens flink opgestroopt. Het gevolg was dat Susteren vanuit de gesloten verdediging er steeds vaker uitkwam en in de 27e minuut moest doelman Thijs redding brengen na een vlot lopende aanval van de thuisploeg. De wedstrijd kwam meer in evenwicht, maar de volgende grote mogelijkheid was toch weer voor ZSV. In de 42e minuut werd Redouan in de diepte aangespeeld, maar hij kreeg de bal niet onder controle. De afvallende bal was voor Maarten Kuunders die deze in één keer nam. Hij zag ditmaal de aluminium paal als eindstation. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd in de eerste helft stoomde Thijs Meulendijks op, maar hij zag zijn inzet net voorlangs gaan. Nog net voor de thee moest doelman Thijs nog een keer ingrijpen en omdat hij daarin succesvol was, bleef het scorebord ook tijdens de rust de brilstand aangeven.

Na rust was de eerste kans voor de thuisploeg, maar al snel zette ZSV daar twee mogelijkheden tegenover. Deze troffen opnieuw geen doel en dat deed de thuisploeg in de 55e minuut beter! De bal werd van buiten de zestien prachtig en onhoudbaar in de kruising geknald: 1-0.
Amper drie minuten later vond Susteren de paal als eindstation, toen een aanval van ZSV werd afgeslagen en er een vlijmscherpe counter volgde. ZSV ging meer risico’s nemen en creëerde ook mogelijkheden, maar het gaf ruimte weg achterin en tegen de prima counterende ploeg die SV Susteren bleek te zijn, was dat dodelijk. In de 87e minuut probeerde Kevin van de Broek met een omhaal een counter onschadelijk te maken, maar de bal kwam in de voeten van een tegenstander terecht. Met enkele tikken werd de aanval vervolgens afgerond: 2-0.

ZSV moest de nederlaag slikken en weet weer dat het bij voetbal toch écht gaat om doelpunten.