7.9 C
zaterdag 27 april 2024
Home- ZeilbergZSV lijkt klaar te zijn voor Kranenmortelderby

ZSV lijkt klaar te zijn voor Kranenmortelderby

ZSV speelde vanavond een inhaalwedstrijd tegen Wilhelmina’08, dat afgelopen zondag, na een 0-2 voorsprong, met 3-2 verloor van Deurne. Op het eigen sportpark wonnen de Zeilbergers met ruime cijfers van de ploeg uit Weert.

In het begin van de eerste helft worstelde ZSV vooral met zichzelf. Het team van Bas Gösgens was wel de betere, maar was erg ongelukkig in de eindfase van een aanval. Na een kwartier spelen kwam dan echt de eerste grote kans in de wedstrijd. Kevin van den Broek kopte de bal op de paal uit een vrije trap van Rik Wiersema. Vlak voor rust was de openingstreffer dan toch een feit. Thijs Meulendijks schoot de bal eerst op de paal en nadat hij de bal terug kreeg van Maarten Kuunders, schoot de aanvaller wél raak. Twee minuten later werd het dan ook nog 2-0 voor de geel-zwarten. Maarten Kuunders kopte de bal feilloos achter Michael Petit uit een hoekschop van Wiersema.

In de tweede helft was er weinig doelgevaar, behalve net na de rust. Toen belandde de bal uit het niets op de lat van het Zeilbergse doel. Een kwartier voor het einde maakte Davy Althuizen er 3-0 van voor de thuisploeg. Niek van den Berg gooide de wedstrijd in de 80e minuut definitief op slot, voor zover dat nog niet was gebeurd. Hij zorgde voor een 4-0 eindstand op het scorebord. Wilhelmina’08 deed nog wel iets terug in de laatste minuut van de wedstrijd, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Aanstaande zondag staat de zesde editie van de Kranenmortelderby. Om 14.30 uur speelt ZSV op eigen veld tegen SV Deurne de derby, waarin beide teams goede zaken willen doen in de strijd om de derde periode.