donderdag 28 maart 2024
Home- DeurneZSV vecht zich na rust met tienen naar puntendeling

ZSV vecht zich na rust met tienen naar puntendeling

door: Martien van Rijt

In de eerste helft liep ZSV meestentijds achter de feiten aan. De buren leken zich door de geelzwarte sfeeractie met vlaggen, tribunes en spandoeken uitgenodigd om meer te geven dan de spelers van coach Ger Demin. Deurne voetbalde mannelijker en ging af en toe ook over de grens, wat al snel wat gele kaarten opleverde. Maar ook de mogelijkheden waren vooral aan Deurnese kant. In de 12e minuut caramboleerde de bal buiten bereik van ZSV-goalie Leon Thijs via beide doelpalen het veld weer in en zeven minuten later moest diezelfde doelman alles bijzetten om een inzet tot hoekschop te verwerken. In de 19e en 21e minuut vielen de eerste gele prenten in deze derby. Beide keren was een speler van SV Deurne de ontvanger. In de 27e minuut was er geel voor Redouan, die de prent voorgehouden kreeg na een ongelukkige overtreding. Pas in de 29e minuut was er de eerste mogelijkheid voor ZSV. Thijs Meulendijks ontving ter hoogte van de middenlijn de bal en rukte vrij op. Hij zag de Deurnese doelman ver voor zijn doel staan en probeerde hem met een boogbal te verschalken. Hij lepelde de bal te hoog. Vijf minuten voor rust kwam ZSV opnieuw goed weg toen de bal vanaf drie meter over het doel werd getrapt. Twee minuten later was er de voorsprong voor SV Deurne die al even in de lucht hing. De ZSV-defensie kreeg de bal niet weg, waarna die van dichtbij binnen getikt werd door Vos: 0-1.
Op slag van rust werd Redouan diep gestuurd, maar de uitkomende SV Deurne-goalie had geen zin om de ZSV’er vrij doorgang te bieden. Weliswaar met de bal maakte de doelman een einde aan de aanvallende aspiraties van de tegenstander, maar de manier waarop hij de aanvaller onder het gras werkte, leek toch nergens op. De scheidsrechter kon die mening niet delen. Zo werd de rust bereikt met een kleine voorsprong voor de gasten.

De tweede helft was nog maar amper aan de gang of de scheidsrechter werd door een vlagsignaal ingeseind door zijn assistent. Na kort overleg trok de leidsman de rode kaart en toonde die aan Mathieu van de Mortel. Deze moet gegeven zijn vanwege een opmerking richting tegenstander of assistent, want de bal was niet in de buurt. Van de Mortel dupeerde daarmee zijn ploeggenoten, zo leek het. Maar het liep anders! ZSV werd ondanks het ondertal waarin het verkeerde, sterker en feller. Achterin werd een-op-een gespeeld en voorin werden de aanvallen doelgerichter. In de 52e minuut was er een heuse scrimmage voor het Deurnese doel, maar Davy Althuizen kreeg het leer niet binnen gewerkt. Het spel ging steeds vaker richting het doel van de gasten, maar SV Deurne bleef loeren op snelle uitvallen. In de 64e minuut mocht Dirk Verlijsdonk een gele kaart in ontvangst nemen vanwege commentaar op de leiding. Even later ontsnapte ZSV aan een grotere achterstand toen doelman Thijs de bal via de lat tot hoekschop wist te werken. Een kwartier voor tijd kreeg het tiental van ZSV loon naar werken. Maarten Kuunders kopte een hoekschop terug naar Kevin van de Broek, die de bal binnen tikte: 1-1.
In de 79e minuut kreeg opnieuw een SV Deurne-speler een gele prent voorgehouden na een overtreding op het middenveld. De krachten ebden weg, vooral bij de blauwwitten en coach Ger Demin bracht snelle aanvaller Stan van Helmond voor de moegestreden Redouan. Hij hoopte op de snelheid van Van Helmond, omdat SV Deurne de gaten moeilijker gedicht kreeg. Van Helmond werd enkele keren weggestuurd, maar het overzicht ontbrak bij hem. In de laatste minuut viel er nog een gele kaart te noteren voor een speler van de gasten, toen hij met een forse overtreding Thijs Meulendijks afstopte.

Met tien man heeft de thuisploeg in de tweede helft veel meer laten zien dan ze met een compleet team voor de rust deden. De uitslag van 1-1 zal bij ZSV dan ook beter aanvoelen dan bij de gasten.