14.6 C
vrijdag 29 maart 2024
Home- ZeilbergZSV wint in extremis van Schaesberg

ZSV wint in extremis van Schaesberg

ZSV heeft op Hemelvaartsdag de inhaalwedstrijd tegen Schaesberg gewonnen. Diep in blessuretijd scoorde Maarten Kuunders de winnende treffer.

De Zeilbergers begonnen sterk aan de wedstrijd tegen degradatiekandidaat Schaesberg. Toch kwam het goed weg na tien minuten toen Leon Thijs de bal verkeerd had ingeschat, maar Bjorn Jonkers de kans niet kon verzilveren. Na een half uur spelen kwam ZSV op voorsprong; Thijs Meulendijks maakte de openingstreffer na een lange van Rik Wiersema. Een aantal minuten later kon het zelfs op 2-0 komen, maar een vrije trap van Kevin van den Broek werd goed gekeerd door Kain Bours.

Na rust was het opnieuw ZSV dat initiatief toonde. Vlak na rust schoot Claassen rakelings naast, een aantal minuten later kon het de voorsprong nog steeds niet vergroten na een terugspeelbal van Benders die werd gepakt door Bours. Van den Broek schoot de indirecte vrije trap in de muur. Schaesberg kwam terug in de wedstrijd na een uur spelen door een doelpunt van Kai Benders, die alle tijd had om de bal goed te plaatsen.

Daarna kwamen er nog enkele kansen voor de geel-zwarten. In de laatste minuten moest het de drie punten pakken via Ron Verlijsdonk, maar de spits schoot vrij voor het doel recht in de handen van Bours. De winnende treffer kwam daarna alsnog, via Maarten Kuunders. Uit een hoekschop van Meulendijks kopte de middenvelder de bal in het doel.

Door de zege lijkt ZSV zich veilig te spelen in de Eerste Klasse. Met nog drie wedstrijden te gaan staat het vijf punten boven de plaatsen die verbonden zijn aan een plek in de nacompetitie

Foto en video: kevinsenders.nl / ZSV TV